Koš za perilo, stojalo za perilo - Kaj izbrati?

Koš za perilo, stojalo za perilo - Kaj izbrati?

Koš za perilo, stojalo za perilo - Kaj izbrati?

Vsako gospodinjstvo ima tiste osnovne stvari, ki so nujne, a pogosto zanemarjene. Eden takih vsakdanjih predmetov je košara za perilo ali stojalo za perilo. Vendar pa ni pomembno, kakšno vrsto in velikost košare izberete, saj so prihranek prostora, funkcionalnost in estetika lahko pomembni vidiki. V tem članku vam bomo pokazali, katere vidike je treba upoštevati pri izbiri popolne košare za perilo.

Materiali:

  • Plastika: ponuja lahko in poceni rešitev in je enostavna za čiščenje. Estetsko pa pogosto ne poželi odobravanja vseh..
  • Les : Mnogi se zanj odločijo zaradi videza, saj je estetski in trden. Vendar pa je čiščenje lahko težje.
  • Rattan - tkanina s košarico: Zagotavlja poseben videz, medtem ko je tkanina v notranjosti praktična in enostavna za čiščenje.
  • Bambus - z notranjostjo iz tkanine : Bambus ponuja naraven videz in okolju prijazno rešitev, notranjost iz blaga pa skrbi za praktičnost. Kovina, odporna proti rji: sodobna in trpežna izbira, enostavna za čiščenje, čeprav je cena lahko višja.
  • Kovina, odporna proti rji: sodobna in trpežna izbira, enostavna za čiščenje, čeprav je cena lahko višja.
  • S kovinskim okvirjem, lesenimi policami in košaro za oblačila iz blaga: združuje stabilnost kovine in estetiko lesa s praktičnostjo blaga.
  • Tkanina: lahka in prenosljiva, prednost pa je, da jo lahko perete celo v pralnem stroju. Vendar pa ni vedno najtrajnejša rešitev.

Dizajn košare za perilo:

  • En predal: Kompakten in zavzame manj prostora.
  • Več predelkov: idealna rešitev, če želite ločiti različne vrste oblačil (npr. barvna in bela oblačila).
  • Različice s premičnimi kolesi: Idealne za tiste, ki košaro pogosto prenašajo med pralnico in bivalnim prostorom.

 

Laundry basket on wheels

 

  • Koš za perilo vgrajen v polico: Estetska rešitev, v tem primeru dobimo tudi dodatno površino za odlaganje ostalega orodja.
  • Zložljivo stojalo za perilo: Odlična izbira za tiste, ki v majhnem stanovanju ali študentski sobi nimate stalnega prostora za stojalo za perilo.
  • Omara za perilo: Običajno so to omare z 1 ali več odprtinami, skozi katere je mogoče vreči oblačila ali z vrati, ki jih je mogoče odpreti in skrivajo košaro. To so lahko ločene omarice ali kopalniške omarice s policami.

 

Po katerih kriterijih naj izberemo košaro za perilo?

Izbira košare za oblačila je lahko veliko bolj kompleksna naloga, kot se nam sprva zdi. V nadaljevanju bomo preučili nekaj pomembnih vidikov, ki vam lahko pomagajo najti pravo vrsto za vaše potrebe.

  • Prostor: Glede na značilnosti stanovanja ali hiše lahko košare različnih velikosti in dizajnov idealno postavite v vsak prostor. Prvi korak je izmeriti površino, kamor je košara namenjena. Vseeno je, ali ga želimo postaviti v manjšo kopalnico ali prostorno spalnico.
  • Velikost družine: Kot samski osebi je verjetno dovolj kompaktno stojalo za perilo, saj zamenjamo manj oblačil na dan. Hkrati se v veliki družini, kjer živijo tudi otroci, pogosto vsak dan nabere velika količina perila. V tem primeru se splača izbrati košaro, ki prenese večjo količino oblačil, ali celo postaviti več manjših košar v različne prostore.

Laundry rack with 3 pull-out compartments

  • Estetika: stojalo za perilo ni le funkcionalen predmet. Dobro izbrana košara se lahko sklada s stilom in estetiko našega doma. Premislite, kateri material, barva ali vzorec najbolj ustreza dekoraciji danega prostora. Naravni materiali, kot sta bambus ali ratan, vnesejo toplino v prostor, medtem ko se sodobna kovinska košara, odporna proti rji, prilega čisti, moderni notranjosti.
  • Funkcionalnost: Pomembno je upoštevati, kako praktična je izbrana košara pri vsakodnevni uporabi. Če perilo pogosto perete in želite ločeno razvrščati bela in barvna oblačila, je morda rešitev večprekatna košara. Poleg tega se splača izbrati model s prevleko, če ne želite, da je perilo vidno ali če je treba zapreti vlago, na primer v kopalnici.

Postavitev košare za perilo v našem domu

Ko razmišljamo o nakupu novega koša za perilo, je eden najpomembnejših vidikov, kje ga želimo postaviti. Pri izbiri košare moramo biti pozorni ne le na estetiko in funkcionalnost, ampak tudi na značilnosti danega prostora. Poglejmo nekaj tipičnih sob in vidike, povezane z njimi!

  • Kopalnica: Kopalnica je velikokrat prvo mesto, kamor postavimo koš za perilo, saj se tu najpogosteje slačimo, velikokrat pa se tu nahaja tudi pralni stroj. Ker je lahko dostopna, jo zlahka odvržete rabljene brisače ali oblačila. Pomembno pa je biti pozoren na vlago, ki je posledica narave kopalnice. Visoka vlažnost lahko zlahka poškoduje nekatere materiale, zato je vredno izbrati košaro, ki je odporna na vlago, na primer plastiko ali kovino, odporno proti rji.
  • Spalnica: Mnogim je všeč košara za oblačila v spalnici, saj je diskretna rešitev. Tik ob omari je na idealnem mestu, da odvržete takoj slečena oblačila. Pomembno je, da se košara oblikovno ujema s stilom spalnice in ni preveč dominantna.

 

Laundry room in the bedroom

  • Otroška soba: Nosilec v otroški sobi naj ne bo le praktičen, ampak naj bo tudi zabaven in barvit, da bo najmlajše motiviral za uporabo. Med košarami z veselimi motivi, živalskimi ali pravljičnimi junaki bomo zagotovo našli nekaj, kar bo všeč vašemu otroku. Pomembno je, da je lahka in varna, da se izognete poškodbam.
  • Hodnik: Čeprav je predsoba pogosto pozabljena lokacija v smislu koša za perilo, je lahko še vedno izjemno praktična. Pomislite, ko pridemo domov, lahko rabljena oblačila takoj odstranimo, preden pridejo v preostali del stanovanja. Poleg tega dobro izbrana predsobna košara pomaga ohranjati red in estetiko v bližini vhodnih vrat..

Ko se odločamo, kam bomo postavili naš koš za perilo, je pomembno, da upoštevamo značilnosti danega prostora in potrebe ljudi, ki v njem bivajo, da bo čim bolj služil družinskim članom vsakodnevno.

Kreativne ideje s košem za perilo

Ne bi si mislili, a preprosta košara za perilo lahko služi veliko več namenom, kot si mislite. Tukaj je nekaj idej o tem, kako vaš koš za perilo uporabiti za druge nekonvencionalne funkcije. Prepustimo se domišljiji in naredimo svoj dom še bolj praktičen!

Shranjevanje copat: Vsi poznamo fenomen, kakšno nered lahko povzročijo copati, ki ležijo ob vratih. Koš za perilo je lahko popolnoma primeren za shranjevanje naših sobnih copat in copat za goste. Prav tako prezračujejo, kar je še posebej pomembno.

Shranjevanje otroških igrač: Igrače, pliseji in kocke, ki ležijo po otroški sobi, pogosto povzročajo preglavice. Pri tem lahko pomaga tudi lična košara za perilo. V njem bi lahko organizirali igrače, ko niso v uporabi pa košaro enostavno skrijemo v kot. Zahvaljujoč dizajnu, ki je enostaven za prenašanje, lahko otroci zlahka vzamejo svoje igrače in jih pospravijo nazaj.

 

Clothes basket in children's room

 

Shranjevanje igrač za hišne ljubljenčke: igrače za pse in mačke so lahko pogosto razmetane po domu, tako kot otroške igrače. Koš za perilo je lahko tudi v tem primeru praktična rešitev. Poleg tega hišni ljubljenčki radi raziskujejo, zato je lahko dostopanje do igrač v košari zanje zabavno.

Shranjevanje orodij za hobije in ročna dela: ne glede na to, ali gre za kvačkanje, pletenje ali katero koli drugo ročno dejavnost, lahko veliko majhnih orodij zlahka ustvari nered. Prejo, material ali orodje lahko vržete v koš za perilo, tako da so vedno pri roki, ko jih potrebujete.

Koš za perilo torej zmore veliko več, kot si mislimo. Z malo kreativnosti in razmisleka lahko postane prava večnamenska shramba v našem domu. Zato naj vas ne bo strah ponovno uporabiti in najti nove funkcije zanj!

 

Končne besede:

Pri izbiri pravega koša za perilo ne gre le za praktičnost, ampak tudi za to, da naš dom deluje urejeno in estetsko. Pri izbiri vedno pomislite na lastne potrebe in življenjski slog!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK