10 idej, kako uporabiti otomane, zofe in klopi v našem domu

10 idej, kako uporabiti otomane, zofe in klopi v našem domu

10 idej, kako uporabiti otomane, zofe in klopi v našem domu

Mnogi mislijo, da so otomani, odlagalni sedeži in odlagalne klopi le dodatki, ki so jih ustvarili modni trendi notranje opreme. Toda ali gre res le za estetiko?

 

Zakaj so otomani in sedeži za shranjevanje uporabni v našem domu?

Klopi in sedeži za shranjevanje so uporabni tudi z udobnega in funkcionalnega vidika. Med funkcionalnimi vidiki izstopata prostorska izraba in shranjevanje. Ogledali smo si nekaj možnosti, kako bi lahko to pohištvo uporabili v svojem domu.

 

10 idej za uporabo pufov in sedežev za shranjevanje

1. Uporaba otomanov in klopi kot mize za kavo

Otoman ali odlagalna klop se lahko uporablja tudi kot klubska mizica, zaradi česar postane še bolj multifunkcionalna. Nanj samo postavite pladenj za kavo in klubska mizica je pripravljena.

 

Storage bench as a coffee table

 

2. Uporaba odlagalnih sedežev v otroški sobi

Otroška soba skoraj prosi za klopi in odlagalne sedeže. Shranjevanje igrač še nikoli ni bilo lažje!

 

Storage seat in the children's room

 

3. Uporaba otomanov in odlagalnih klopi v predsobi za shranjevanje čevljev

Dvorana je pogosto zanemarjen prostor. Z njihovo pomočjo pa ne zagotovite le udobnega shranjevanja čevljev, ampak pridobite tudi dodaten prostor za shranjevanje čevljev ali drugih stvari.

 

Storage bench in the hall

 

4. Klopi s shrambo v spalnici

Kaj pravite na dodaten prostor v spalnici, kamor lahko udobno odložite oblačila za naslednji dan ali se preoblečete, hkrati pa lahko pospravite izvensezonska oblačila ali posteljnino, odeje in vzglavnike.

 

Storage bench in the bedroom

 

5. Klopi v bralnem kotičku

Mehka klop se odlično prilega bralnemu kotičku, kjer lahko berete svoje knjige. Udoben naslanjač za sprostitev ne potrebuje nič drugega kot oporo za noge, za kar so klopi popolnoma primerne. Poleg tega imajo dodaten prostor za shranjevanje in vanje lahko shranite celo knjige, dodatne blazine in odeje.

6. Klopi za shranjevanje v pisarni 

V pisarni lahko sedeži s shrambo ne le zagotovijo dodatno sedenje, ampak so idealni tudi za shranjevanje dokumentov.

7. Klopi v dnevni sobi kot dodatna sedežna garnitura in opora za noge

Klopi so popolnoma primerni kot dodatni sedeži v dnevni sobi ali kot udobna opora za noge na kavčih in foteljih za gledanje filmov.

 

Storage bench for footrest

 

8. Klopi s shrambo v kopalnici

The storage benches in the bathroom are perfect for storing towels and other bathroom accessories.

9. Klopi iz blaga na terasi ali balkonu

Klopi so lahko odličen dodatek na terasi ali balkonu, ki lahko poskrbi za udobno sedenje..

 

10. Sedeži za shranjevanje v garderobi

V garderobni sobi lahko klopi za shranjevanje nudijo idealen prostor za shranjevanje čevljev, torb, šalov in drugih dodatkov ter olajšajo oblačenje in slačenje kot dodaten prostor za sedenje.
 
Storage chest in wardrobe room
 

Kako izbrati najprimernejši otoman ali sedež za shranjevanje?

Izbira najboljšega otomanskega sedeža ali sedeža za shranjevanje ni odvisna samo od vašega estetskega okusa, temveč tudi od funkcionalnosti in vzdržljivosti. Tukaj je nekaj nasvetov za lažjo izbiro:
  1. Velikost: Izmerite prostor, kjer je predviden otoman ali sedež za shranjevanje. Prepričajte se, da ustreza prostoru, ne da bi bil prenatrpan, a še vedno udoben in uporaben..
  2. Material: torbice in sedeži za shranjevanje so na voljo v različnih materialih, kot so tkanina, usnje, sintetično usnje ali materiali iz vlaken. Izbira materiala vpliva na življenjsko dobo, vzdrževanje in izgled pohištva.
  3. Slog in barva: izberite otoman ali sedež za shranjevanje, ki se ujema s slogom in barvno shemo vašega doma. Enostavne, nevtralne barve se ponavadi dobro ujemajo z večino stilov okrasitve.
  4. Funkcija: Pomislite, za kaj želite uporabiti otoman ali sedež za shranjevanje. Potrebujete dodaten prostor za shranjevanje? Potrebujete udoben stolček za noge ali dodaten sedež v dnevni sobi?
  5. Udobje : Ne pozabite, da morajo biti klopi in odlagalni sedeži udobni, zato se splača izbrati različico s podloženim zgornjim delom.
Povzetek in zaključek
Stil vašega doma, razpoložljiv prostor in zahtevana prostornina za shranjevanje so dejavniki, ki vam lahko pomagajo pri izbiri najboljšega kavča ali sedežne garniture za shranjevanje.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK