Pohištvo in dodatki: Kako izbrati dokoracijo za dom

Pohištvo in dodatki: Kako izbrati dokoracijo za dom

Pohištvo in dodatki: Kako izbrati dekoracijo

Naš dom je prostor, kjer preživimo največ časa, zato je naravno, da želimo ustvariti udobno, intimno in veselo okolje. Pri tem imajo ključno vlogo pohištvo in dodatki.

Dom je več kot prostor za spanje in prehranjevanje. V času, ki ga preživimo doma, se želimo sprostiti, uživati in napolniti. Za to morajo biti pohištvo in dekoracija ne le lepi, ampak tudi praktični. Harmonija harmoničnih barv, oblik in materialov prispeva k temu, da se počutimo kot doma.

Izbira dekorativnih elementov za dopolnitev našega doma

Upoštevanje osebnega okusa

Ko izbiramo dekorativne elemente za svoj dom, je najpomembnejše, da odražajo naš osebni okus in nam prinašajo veselje.

Upoštevanju uporabnost prostora

Pri izbiri dekoracije moramo biti pozorni ne le na lepoto, ampak tudi na praktičnost. Pomembno je, da izberete dekoracijo, ki ustreza funkciji danega prostora.

Pomen barv in vzorcev

Barve in vzorci močno vplivajo na razpoloženje v prostoru. Pomembno je, da so izbrane barve in vzorci v harmoniji med seboj ter z našim domom kot celoto.

Pomen velikosti in obsega dekoracije

Pomembno je tudi, da velikost in obseg dekorativnih elementov ustrezata velikosti prostora. Preveliki ali premajhni okraski lahko popačijo razmerja prostora.

Uskladitev sobe kot celote

Kako uskladiti pohištvo in dekoracijo

Pohištvo in dekorativni elementi morajo biti usklajeni med seboj. Ne le barve, vzorci in materiali, tudi slog naj bodo usklajeni.

Vloga razsvetljave pri dekoraciji doma

Osvetlitev močno vpliva na razpoloženje v prostoru ter prikaz pohištva in okraskov. Pomembno je, da osvetlitev ustreza funkciji prostora in poudari pohištvo ter dekorativne elemente.

Med kakšnimi dekoracijami lahko izbiramo?

Izbira dekorativnih elementov je v veliki meri odvisna od stila našega doma, našega osebnega okusa in funkcionalnosti prostora. Tukaj je nekaj elementov, med katerimi lahko izbirate:

 

Stenska dekoracija: Stenske slike, plakati ali fotografije lahko prostoru dodajo osebno noto. Stenske ure, ogledala ali okraski lahko prav tako pomagajo oživiti stene. Izbiramo lahko med več unikatnimi foto okvirji za družinske fotografije .

 

Picture frames

 

Preproge: Preproge ne le ogrejejo prostor, ampak dodajo tudi vzdušje in barvo. Pomembno je, da se velikost in slog preproge ujemajo s prostorom.

Tekstil: Zavese, blazine, odeje, namizni prti itd. lahko prostoru dodajo mehkobo in toplino ter pomagajo ustvariti barvno shemo.

Rastline: Sobne rastline prinašajo v dom svežino in življenje. Izberite rastline, ki dobro prenašajo svetlobne pogoje in temperaturo prostora.

 

Plants in our home

 

Figure: Ti dekorativni elementi lahko ustvarijo osebno vzdušje in prostoru dodajo malo zanimanja. Pogosto so to lepi spomini na počitnice ali počitnice, ki naredijo našo okolico še bolj domačo.

KnjigeKnjige niso samo za branje, lahko so tudi odličen okras. Dobro organizirana knjižna polica izžareva toplino in intelektualnost.

 

Bookshelf

 

Omarice za nakit: Te enote za shranjevanje nakita lahko prostoru ne samo dajo edinstven videz, ampak imajo tudi več funkcij, kot so ogledala in shranjevanje nakita.

    Jewelry cabinets

     

    Najpomembneje je, da izberemo dekorativne elemente, ki nam ugajajo in prinašajo veselje!

    Ali lahko okrasimo s policami?

    Stenske in stoječe police niso samo praktične, ampak so lahko tudi odličen okrasni element v domu. Tukaj je nekaj nasvetov o tem, kako okrasiti s policami:

    V kakšnem razporedu naj postavimo police na steno?

    Nekaj idej, kako postaviti police na steno:
    Simetrična postavitev: Simetrična postavitev izžareva umirjenost in red. Poskusite postaviti police enake velikosti in oblike na enako višino in razdaljo drug od drugega.
    Asimetrična postavitev: Asimetrična postavitev lahko ustvari bolj dinamičen in zanimiv vizualni učinek. Police različnih velikosti in oblik postavite na različne višine in medsebojne razdalje.

     

    Wall shelves arranged asymmetrically


    Navpična postavitev: Navpična postavitev dobro deluje na visokih stenah. Police postavite eno na drugo, kot bi tvorile lestev.

     

    Wall shelves under each other


    Vodoravna postavitev: vodoravna postavitev dobro deluje na širokih stenah. Police izvrtajte eno poleg druge, kot da tvorijo črto.

    Postavitev v prosti obliki: v tem primeru ni pravil. Police postavite na steno, kot želite, tako da ustvarite edinstvene oblike in vzorce.

     

    Individual shelves 

     

      Najpomembneje je, da se razporeditev polic ujema s stilom in funkcionalnostjo prostora ter odraža naš osebni okus. Ne bojte se eksperimentirati in če vam ni všeč, spremenite postavitev!

      Kako urediti police?

      Spodaj je pet idej, kako urediti police v našem domu, pa naj bo to stenska ali stoječa polica:

      Razporedi po temah: izberite določeno temo, ki odraža vaš osebni okus ali zanimanje. Če imate na primer radi naravo, na police postavite različne rastline, kamne ali naravne dekoracije. Če so knjige vaša strast, jih razvrstite po avtorju, žanru ali barvi.

       

      Furnishing of shelves


      Po barvi: Predmete je mogoče razporediti po barvah, da postanejo vizualno privlačni. Uporabimo lahko na primer enobarvno barvno paleto ali svetle barve, da v prostor oživimo.

      Razporeditev po višini: višje predmete postavite na zadnjo stran police, manjše pa spredaj. To bo pomagalo ustvariti občutek globine in narediti polico bolj vizualno zanimivo.

      Asimetrična postavitev: Asimetrična postavitev lahko pomaga narediti polico bolj dinamično. Poskusite na polico postaviti predmete različnih velikosti in oblik.

      Pustite proste površine: Ne napolnite police s predmeti. Nekaj delov pustimo prazne, da bo bolj prijetno za oko in da bodo označeni predmeti bolj izstopali.

      Shelf arrangement with decoration

       

        Te ideje so samo izhodišče, najpomembnejše je, da razporeditev polic odraža vaš osebni slog in okus. Ne bojte se eksperimentirati in spreminjati, dokler ne dobite idealne postavitve!

         

        Harmoničen odnos pohištva in dekoracije

        Izbira pohištva in dekorativnih elementov za dopolnitev našega doma ni lahka naloga, a če upoštevamo zgoraj omenjene vidike, lahko imamo harmoničen in personaliziran dom, ki odraža naš osebni okus in se v njem počutimo prijetno.

        KAPCSOLÓDÓ CIKKEK